Het script van de TV-serie.


Website De Zevensprong heeft de hand weten te leggen op een set opname-scripten. Het betreft boekjes per aflevering waarin elke aflevering volledig uitgeschreven is en bevat tevens regie-aanwijzingen. De scripten zijn hieronder per deel te bekijken. Van deel 12 mist alleen pagina 5. Die zat niet in het boekje.

In de scripten zijn wat veschillen te vinden in vergelijking met de uiteindelijke opnames. Bepaalde delen uit het script zijn niet gebruikt. Dat kan zijn omdat deze geschrapt zijn voor de opnames, maar ook is het mogelijk dat deze stukken in de montage gesneuveld zijn.

Verder gaat het gehele script, net als het boek, uit van 6 schoolkinderen in de hoofdrol (Maarten, Marjan, Kees, Arie, Joke en Els), terwijl er in de serie maar 5 schoolkinderen een hoofdrol hebben. Arie komt in de serie niet voor en de meeste tekst uit het script is door Kees uitgesproken en een enkele keer door een van de andere kinderen. Dit verklaart ook meteen waarom meester Frans in deel 5 het speelgoedpistool van Kees afpakt en niet van Arie, zoals dat wel in het script staat, alsook in het boek.De 13 boekjes waarin elke aflevering staat uitgeschreven.