Met dank aan...

De volgende personen en instellingen hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan inhoud van deze site:


Marion, een dankbare fan van De Zevensprong en de website. Ze stuurde scans toe van boek-recensies uit 1966 en 1988. Het vormt voor de website een mooie aanvulling op het al aardig uitgebreide gedeelte over het boek. Veel dank hiervoor.


Marcel Zwijgers, een groot Zevensprong-fan, beschikt over vele kopie-decortekeningen en heeft degene die ik nog niet had op groot formaat ingescand. Een schitterende aanvulling op de tekeningen die ik zelf origineel heb. Waarvoor mijn grote dank.


Robert Oosterbeek, ook een groot Zevensprong-fan, heeft tal van Google PhotoSphere gemaakt op locaties waar de normale Google Streetview niet komt. Ze zijn middels Google Streetview te bekijken. Veel dank hiervoor.


Martin uit Dordrecht, een groot Tonke Dragt-fan, tipte me over de nieuwe 27ste druk met nieuw omslag-ontwerp. Waarvoor mijn dank.


Daan Alberga heeft me grote scans van het omslag van de elfde druk gestuurd, tesamen met enkele gegevens van deze druk, waarvoor mijn grote dank. Hierdoor kon ik de drukgeschiedenis van het boek verder uitbreiden.


Richart den Beste heeft me een artikel over de musical gestuurd uit Maasstad Weekblad. Mijn dank hiervoor.


Dirk Dämkes heeft me een correctie gestuurd ten aanzien van de eerste uitzending door de ARD in 1984, Heel veel dank hiervoor.


Deutsche Synchronkartei heeft gegevens geschikbaar gesteld van de nasynchronisatie in het Duits. Waarvoor veel dank.


Luuck Droste heeft de uitzenddata van 1997 voor mij opgezocht op een wel heel bijzondere manier. Met het opnemen op video werd ook de teletekst-data opgenomen en daar heeft Luuck de datum in kunnen terugvinden. Heel veel dank hiervoor.


Chantal van Essen tipte me over het verschil in omslag vanaf de 14de druk. Waarvoor mijn grote dank.


Bas van Esdonk heeft me aan een artikel over de musical uit het Brabants Dagblad, waarvoor mijn dank.


André Evers heeft me aan een scan van interview met Czeslaw de Wijs geholpen, welke in de NCRV gids nummer 47 van 20-11-1982 stond. Hiervoor mijn grote dank


Ferrie heeft me aan enkele artikelen uit diverse NCRV-gidsen geholpen. Daarnaast heeft hij me aan geluidsopnames van aan- en afkondigingen van NCRV-omroepers geholpen, die hij in 1982 op cassette heeft opgenomen. Later heeft hij 6 geluidsopnames gestuurd uit 1986, eveneens van NCRV-omroepers. Waarvoor mijn grote dank.


Rob Haarman, directeur van de Openbare Basisschool in Markvelde stuurde een pakket kopieën met artikelen, gebundeld door de NCRV in 1983. Deze bundel werd aan alle medewerkers van de productie toegezonden. Mijn dank is groot voor de kopieën.


Peter Hengeveld houdt me op de hoogte van de ontwikkelingen omtrend de fietsroute. Hij speurt ook naar locaties in Ruurlo en omgeving en heeft ook enkele foto's op deze site staan. Speciale dank voor de rondrit door de achterhoek langs diverse locaties.


Arjen Klinkenberg heeft me scans van het omslag van de eerste druk gestuurd. Waarvoor mijn grote dank.


Ron Maas heeft me aan de locatie van het huis van de magier geholpen. Hiervoor mijn grote dank.


Gerard Mengerink (van De Mengerink Website) heeft mij de locaties in Neede heeft kunnen bevestigen en heeft mij de foto van de Nieuwstraat (genomen in 1998) toegestuurd. Daarvoor mijn dank.


Karst van der Meulen heeft enkele scans geleverd voor de site en heeft nadere gegevens over opnamelocaties gegeven. Hiervoor mijn dank.


Martijn Nieuwerf heeft me diverse gegevens en locaties doorgegeven. Waarvoor mijn dank.


Leo Ooijkaas heeft het artikel ’Een decorbouwer aan het woord’ geschreven. Waarvoor mijn dank.


Gerrit ten Pierik (figurant in de klas van meester Frans) wist de locatie van De Kruidenhof te vertellen en heeft zijn persoonlijke herinneringen aan de opnames van de serie opgeschreven. Tevens stuurde hij 11 artikelen toe die ten tijde van de opnames in diverse kranten stonden. Hiervoor mijn grote dank.


Christiaan Plug van de site ’De hoorspel pagina van Christiaan’ heeft me aan de scans uit de Veronica Gids kunnen helpen. Daarnaast heeft hij diverse uitzenddata opgezocht, compleet met tijden en zender. De lijst is nu compleet. Veel dank hiervoor.


Dennis Roos, Maureen Roos en Robbert Houtveen. Zij brachten op 13-03-2004 een bezoek een Ruurlo, Lochem en Hengelo (Gld), maakten diverse foto's die op deze site staan en ontdekten tevens de locatie van café Het Dorstige Hert Mijn dank is groot voor het beschikbaar stellen van de foto's en de locatie-info. Mijn dank is groot voor hum bijdrage.


De voormalige gemeente Ruurlo De niet meer bestaande site van de voormalige Gemeente Ruurlo, die mij op het spoor van locatie van het kruispunt 'De Zevensprong' bracht.


Jeroen Schepers heeft een artikel over de fietsroute aangeleverd, waarvoor mijn dank.


Bastiaan Schepers heeft tal van locaties opgespoort, en speurt nog verder. Ook staan er diverse foto's van hem op deze site. Tevens is Bastiaan zeer betrokken bij het wel en wee rond deze site. Veel dank hiervoor.


Richard Thiel (van de Kjoek.nl) heeft mij de scan van het omslag van de twaalfde/dertiende druk toegestuurd, waarvoor mijn dank.


Hendrik Jan Visser (art-director van de tv-serie) heeft diverse decor-ontwerpen en drie foto's beschikbaar gesteld. Waarvoor veel dank.


Bert van Zijtveld (van Pannenkoekenboerderij De Heikamp) heeft de locatie aangewezen van de gevel van Schijn en Wezen, waarvoor mijn dank.


Richard van Zon leverde de panoramafoto van het Rijkenbargse Bos en de foto van ”Het Rijm op de Steen”. Waarvoor mijn grote dank.


Patrick, van de site ’Nederlandse Radio & Televisie verzameling’ heeft me aan de complete versie van de lange eindtune kunnen helpen. Deze had ik wel, maar de laatste paar seconden miste. Patrick heeft opnieuw vanaf video een MP3 gemaakt, waarvoor mijn dank.

View My Stats