Inleiding 2018


Deze site is gewijd aan het boek en tv-serie De Zevensprong. Inmiddels is de website 15 jaar online. Wat begon op een zondagmiddag in september 2003, namelijk er bestond geen website over De Zevensprong, leidde tot het idee om dat dan zelf maar te gaan doen. Het is uitgegroeid tot een website met een uitgebreide informatievoorziening waar velen aan hebben bijgedragen en de website is bij de echte liefhebbers in goede aarde gevallen.

In de afgelopen 15 jaar is er veel gebeurd en qua informatie heel veel boven water gekomen. Er zijn diverse gebeurtenissen geweest waar ik voor uitgenodigd was, zoals de première van de musical in 2004, de opening van de fietsroute en de Tonke Dragt-dag in 2005, de onthulling van de wegwijzer en de presentatie van de DVD in 2006. In mei 2013 mocht ik voor Omroep Gelderland in een radio-uitzending nog wat vertellen over De Zevensprong en iets recenter in 2017 mocht ik een artikel schrijven over de huidige functie van Kasteel Ruurlo.

Op het gebied van materialen is er in die 15 jaar ook veel verzameld. Naast twee gesigneerde drukken heb ik 24 verschillende uitvoeringen van het boek, kreeg ik originele decorschetsen van de tv-serie en als hoogtepunt kon ik een originele set tekstscripten overnemen. Verder vond ik op eBay twee originele litho's van Kasteel Ruurlo, waarvan de gekleurde versie de facebook-pagina siert.

Op het gebied van techniek heeft de website ook niet stilgestaan. De website heeft lang gedraaid op HTML 4. Dat bleef goed gaan tot tablets hun intrede deden. Daar draaide de website zeer moeizaam op en een vernieuwing kon niet uitblijven. In 2016 is de website in een paar maanden volledig opnieuw opgebouwd in HTML5/CSS3 en enige ondersteunende systemen. Dit bood ook veel mogelijkheden in het gebruik van Google Streetview voor bij de opnamelocaties. Verder is er ook een facebookpagina aan de website gekoppeld.

Qua bezoekersaantallen heeft de website ook aardig goed gescoord. Hoewel de aantallen over de jaren wat gedaald zijn, ligt de score-verwachting anno 2018 op ongeveer 14.000 bezoekers. Topjaar was 2006: 41482 bezoekers. Het was ook het jaar waarin de tv-serie twee keer achter elkaar uitgezonden werd in de maanden juli en augustus. Augustus 2006 is dan ook de drukste maand geweest: 7965 unieke bezoekers en 58.820 pageviews. Anno 16 november 2018 staat de bezoekersteller op 319.466 unieke bezoekers.

Tot slot kan ik melden dat de redactie van de website vanaf vandaag gevestigd is in Gelderland. Een wenst die er al langer was en met een verhuizing nu werkelijkheid is geworden.

Emiel
webmaster www.de-zevensprong.net
16 november 2018


View My Stats