NIEUW!

DE ZEVENSPRONG 7+

EEN MUSICAL VOOR DE HELE FAMILIE
NAAR HET GELIJKNAMIGE BOEK VAN TONKE DRAGT

Na het spannende kinderboek De Zevensprong en de succesvolle televisieserie begin jaren tachtig, komt Stichting Beeldenstorm, makers van o.a. de voorstellingen Home en De Griezelbus, met De Zevensprong als familiemusical in het theater.

Meester Frans van der Steg kan geen orde houden. Maar als hij begint te vertellen over zijn alter ego Frans de Rode, een ridder van de eerste orde die heldhaftig heeft gestreden om het kasteel van Torelore, is het doodstil in de klas. Frans heeft een enorme fantasie – zo eentje waarmee je kunt toveren. Maar wat nu als de fantasie er met jouw verhaal vandoor gaat? Als je vertelt over een belangrijke brief die informatie bevat voor een nieuw avontuur, en dat die brief vreemd genoeg nog diezelfde avond in de bus waait?!

De Zevensprong is een musical vol prachtspektakel. Waarin Meester Frans via de Zevensprong naar een kasteel reist, dat Het Trappenhuis heet. Daar wordt de tienjarige Geert-Jan gevangen gehouden door zijn oom Graaf Grisenstijn, een Gruwelijke Graaf. Volgens eeuwenoude profetieën moet Geert-Jan voor zijn elfde verjaardag de schat vinden... en of dat lukt?

In De Zevensprong weet je soms niet of Meester Frans een verhaal vertelt of dat hij het daadwerkelijk beleeft. Weten de acteurs dat eigenlijk wel? Het script en het decor zitten zo ingenieus in elkaar dat het een ieder tot op het laatste moment blijft boeien.

Met Wilbert Gieske als Graaf Grisenstijn en verder Menno Bentveld, Herman Boerman, Curt Fortin, Nanette Drazic, Daan van Rijssel, Hein Gerrits, Anneke van Meurs, Rop Verheijen en Ajantha Leijnse.

Script:
Regie en liedteksten:       
Muziek:
Choreografie:
Decorontwerp:
Illustratie:
Dick van den Heuvel
Koen van Dijk
Fons Merkies
Wilma Hoornstra
Eric Goossens
Annemarie van Haeringen

Het nog altijd veelgelezen boek uit 1966 van Tonke Dragt is inmiddels aan zijn 19e druk toe en de televisieserie wordt nog regelmatig herhaald.