Inleiding


Deze site is gewijd aan het boek en tv-serie De Zevensprong. Het begon op een zondagmiddag in september 2003. Op internet had ik gezien dat De Zevensprong weer op tv is geweest. Weer gemist dus. Jammer maar helaas...

In 1982 heb ik de serie, op deel 12 na, helemaal gezien en ik vond het een geweldige serie. Het boek heb ik ook gelezen. Zo vaak, dat het nu van ellende uit elkaar valt. De herhaling in 1986 heb ik ook gezien, maar deel 12 schoot er weer bij in. Op de duitse tv heb ik de serie ook gezien, in 1984. Na de herhaling op de nederlandse tv in 1986 heb ik de serie niet meer gezien. Tot september 2003 er ook geen aandacht meer aan besteed. Een ooit voorgenomen bezoek aan Ruurlo is er ook niet van gekomen.

Nadat ik had vernomen dat de serie weer te zien is geweest, ben ik op internet eens gaan zoeken. Vele verwijzingen, maar weinig over wat ik zocht. Eén verwijzing bleek toen een gouden vonst te zijn. Een site waar de serie op DVD te bestellen was (deze site is er inmiddels mee gestopt). En zo heb ik na 21 jaar de serie weer gezien, inclusief deel 12. De serie heeft na al die jaren nog niets van z'n kracht verloren.

Zoals ik al schreef is er op internet weinig over deze serie te vinden. Wat er beschikbaar is, is meestel beknopt en vaak informatie die ik al jaren weet. Aan de andere kant kom ik wel vragen tegen van mensen die de serie ook geweldig vinden, maar er blijkbaar zelf weinig of geen informatie over hebben. Dat heeft mij doen besluiten deze site te maken om iedereen die deze tv-serie geweldig vindt van zoveel mogelijk informatie te voorzien.

De site is gemaakt in de sfeer van de tv-serie. Behalve het deel over het boek. Dat is een bewuste keuze. Het boek is de oorsprong, waar de tv-serie uit is voortgekomen. Vandaar dat ik voor dit hoofdstuk het lettertype (Times new roman) uit het boek gebruik.

Ik wens iedere bezoeker van deze site veel kijk- en leesplezier en ik hoop dat deze site in de smaak valt bij iedere liefhebber van De Zevensprong.

Emiel
webmaster www.de-zevensprong.net
16 november 2003